Dagindeling

Tijdstip

Willekeurige dagindeling

06.30 - 8.00 uur

Eerste gastkinderen arriveren. Bespreken kort eventuele aandachtspunten van vandaag en nemen afscheid van de ouders. We ontbijten gezamenlijk aan tafel.

08.10 uur

Brengen we met de bakfiets of auto alle gastkinderen naar de basisschool. Iedereen wordt naar zijn/haar eigen groep gebracht.

09.00 uur

We gaan met de bakfiets met de kinderen die niet naar school gaan naar de Dekamarkt voor broodjes met beleg. En eventuele andere boodschapjes voor tijdens de opvang.

09.30 uur

Eenmaal thuis drinken we limonade met een fruitje en daarna lezen we boekjes voor. Dan maken we samen een puzzel of gaan we kleien of kleuren. Bij droog weer gaan we lekker naar buiten in de zandbak spelen, voetballen, van de glijbaan en op de driewielers rijden.

09.45 uur

We lezen in de heen-en-weer schriftjes of er eventuele bijzonderheden zijn gebeurd in de dagen dat de gastkinderen niet geweest zijn. We blijven telefonisch bereikbaar voor het geval er iets met de gastkinderen op school is. Voor de gastkinderen die nog niet naar school gaan is er nu tijd om vrij te spelen met speelgoed voor hun eigen leeftijd. 

11.00 uur

Iedereen gaat handen wassen en aan tafel zitten. We eten gezamelijk een broodje met een beetje yogi, melk of thee.

11.30 uur

Gaan de kleintjes naar bed.

13.25 uur

De kinderen die geslapen hebben worden uit bed gehaald. Daarna gaan we met de bakfiets naar school om de andere gastkinderen op te halen.

14.30 uur

Als iedereen er weer is gaan we limonade drinken met een koekje of een snoepje. De oudste kunnen hun verhaal kwijt wat ze op school gedaan hebben. En de kleintjes kunnen lekker spelen.

17.00 uur

We gaan alle spullen van de gastkinderen bij elkaar zoeken want de eerste ouders arriveren.

17.30 - 18.00 uur

Kinderen die laat opgehaald worden mogen nog even tv-kijken. De kinderen die mee eten gaan gezellig met ons eigen gezin aan tafel.